Τουριστικό εισιτήριο 3 και 7 ημερών από τον ΟΑΣΑ

Τουριστικό εισιτήριο 3 και 7 ημερών από τον ΟΑΣΑ

Τουριστικό εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών, που θα ισχύει τρεις και επτά ημέρες και θα κοστίζει 20 και 50 ευρώ αντίστοιχα, προωθεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Ο ΟΑΣΑ επίσης θα προσφέρει στο επιβατικό κοινό στα δέκα εισιτήρια το ένα δώρο, αλλά και έκπτωση 50% για τα πρόστιμα που εξοφλούνται εντός δέκα ημερών.

Σύμφωνα με νέα κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών - Ανάπτυξης και Εργασίας, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θεσπίζονται τα εξής:

- Το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο θα ισχύει σε όλες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας για τρία 24ωρα από την επικύρωσή του, θα επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις μέσα στην πόλη -και από μία διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο- και θα κοστίζει 20 ευρώ.

- Το εβδομαδιαίο εισιτήριο για το Αεροδρόμιο θα ισχύει σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες για επτά ημέρες, θα επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Αεροδρομίου με το μετρό και τα λεωφορεία express, και θα κοστίζει 50 ευρώ.

- Η δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου με την αγορά δεσμίδας 10 εισιτηρίων, που θα ισχύει για όλα τα ολόκληρωρα και μειωμένα εισιτήρια. Το μέτρο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, διότι καθιερώνεται για δύο μήνες.

- Τα πρόστιμα θα καταβάλλονται μειωμένα κατά 50% εφόσον εξοφλούνται αμέσως κατά την επιβολή τους ή εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επιβολής τους στα γραφεία του ΟΑΣΑ.

- Το νέο εισιτήριο του Μετρό (ΣΤΑΣΥ), αξίας 6 ευρώ, από τους σταθμούς Παλλήνη − Κάντζα − Κορωπί από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), που μειωμένο θα φτάνει τα 3 ευρώ.

- Νέα μειωμένη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το αεροδρόμιο, με ισχύ για όλα τα μέσα μεταφοράς, αξίας 70 ευρώ.

- Η εξαίρεση των γραμμών της Σαρωνίδας από τις κάρτες ημερήσιας και εβδομαδιαίας ισχύος.

Υπογραμμίζεται ότι δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης θα παρέχεται, εφόσον ο αρμόδιος φορέας έχει προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπέρ του ΟΑΣΑ, καταβάλλοντας το αντίτιμο της δαπάνης.