Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, κυρίως το μεσημέρι, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Αναμένεται βελτίωση από το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 4 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση το απόγευμα.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Ύφεση των φαινόμενων από το απόγευμα.

Ανεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας στα νοτιά.

Ανεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το μεσημέρι καταιγίδες.

Ανεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς στα νοτιά κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.