Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών από τροχαία στη Δυτική Ελλάδα

Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών από τροχαία στη Δυτική Ελλάδα

Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία, τον περασμένο Νοέμβριο στην Δυτική Ελλάδα, συγκριτικά πάντα με τον ίδιο διάστημα του 2011.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μειώθηκε ο αριθμός των τροχαίων που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Ειδικότερα, πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 43 τραυματίστηκαν σε 39 τροχαία, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 είχαν σημειωθεί 53 τροχαία, με οχτώ νεκρούς και 59 τραυματίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Νοέμβριο σημειώθηκαν τέσσερα θανατηφόρα τροχαία, έναντι επτά τον Νοέμβριο του 2011, έξι τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι εννέα τον περσινό Νοέμβριο και 29 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 37 τον Νοέμβριο του 2011.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του σηματοδότη κ.ά.

Επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο έγιναν 7.508 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 267 παραβάσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, και 5.309 επικίνδυνες παραβάσεις.