Το 80% των πολυκατοικιών χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης!

Το 80% των πολυκατοικιών χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης!

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης παραμένουν στο σύνολό τους οι πολυκατοικίες της Ξάνθης, με το 80% να απέχει από την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι διακοπές του κοινόχρηστου ρεύματος με τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο κ. Αθανάσιος Κεχαγίογλου, ιδιοκτήτης διαχειριστικής εταιρίας στην Ξάνθη, μιλώντας στο ThrakiToday.com ανέφερε πως , «μόλις ένα 20% των οικοδομών της Ξάνθης έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς οι περισσότερες οικοδομές δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο». Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος οι ποσότητες που προμηθεύονται οικοδομές της Ξάνθης δεν ξεπερνούν σε αξία τα 1000-1500 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως το πετρέλαιο θέρμανσης δεν επαρκεί για περισσότερες από 20 ημέρες.

«Το σύστημα του επιδόματος θέρμανσης δεν λειτουργεί και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά και ως εκ τούτου δεν έχει τονώσει καθόλου τη ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό είναι λογικό άλλωστε αφού για να πάρει κάποιος την επιστροφή πρέπει πρώτα να πληρώσει για να αγοράσει το πετρέλαιο και δυστυχώς χρήματα δεν υπάρχουν» εξήγησε ο κ. Κεχαγίογλου. Την ίδια στιγμή ωστόσο παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερες οικοδομές να μένουν χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα, να βυθίζονται στο σκοτάδι παραμένοντας φυσικά χωρίς ανελκυστήρες, λόγω συσσωρευμένων οφειλών προς τη ΔΕΗ, η οποία με τη σειρά της προχωράει στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Βλέπουμε ότι παρά το γεγονός ότι τα κοινόχρηστα έχουν συρρικνωθεί, αφού δεν υπάρχει πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης, υπάρχει αδυναμία στην αποπληρωμή των κοινοχρήστων και καθυστερήσεις πολλών μηνών που οδηγεί στη διακοπή της παροχής ρεύματος»,τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.