«Χαλάει» και πάλι ο καιρός

«Χαλάει» και πάλι ο καιρός

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων έως τα μεσάνυχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το Δυτικό Αιγαίο, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 7 βαθμούς, από 2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις.

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς έως μέτριοι νότιοι, νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές από τις βραδινές ώρες, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.