Δείτε ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία

Δείτε ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, πολύ ενισχυμένους ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό της Κυριακής...

Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι κατά κανόνα ασθενή και τοπικού χαρακτήρα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Πάντως για λίγο το βράδυ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 10 στην Ήπειρο, από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Τονίζεται ότι από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Από τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στα υπόλοιπα πελάγη σε δυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές βροχές και βελτίωση το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικές βροχές στα πεδινά, λίγα χιόνια κατά περιόδους στα ορεινά και μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ δεν αποκλείεται για λίγο να εκδηλωθεί χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα πέσει κατακόρυφα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.