Πειραιώς Σεραφείμ: H Εκκλησία δεν πολιτικολογεί...

Πειραιώς Σεραφείμ: H  Εκκλησία δεν πολιτικολογεί...

Μια πλήρη ανάλυση της σημερινής κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο τόπος μας έκανε το πρωί ο  Μητροπολίτης  κ.κ. Σεραφείμ προσκεκλημένος στην Εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ με τους δημοσιογράφους Γίαννη Χριστάκο και Αντριάννα Παρασκευοπούλου.

Η κουβέντα ξεκίνησε με το θέμα την επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό για τις Επιχειρηματικές συμφωνίες με την COSCO και την για το καλό των κατοίκων του Πειραιά και του λιμανιού του.

Ο Σεβασμιότατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της αποβιομηχανοποίησης που αντιμετωπίζει το λιμάνι μας και την αύξηση των συσσιτίων και των μερίδων στην ενορίες του Πειραιά. Στην συνέχεια ρωτήθηκε για την πολιτική ανωμαλία που αντιμετωπίζει η χώρα μας ενώ για το Πολιτικό προσωπικό της χώρας μας δήλωσε την απογοήτευση του γι’ αυτό.

Ερωτηθείς  για το θέμα της περιουσίας και του πλουτισμού κάποιων Ιεραρχών απάντησε λέγοντας για τους τρεις μεγάλους πειρασμούς του ανθρώπου: για την φιλαργυρία, την φιλοπρωτία και την φιληδονία και το πώς ο άνθρωπος πολλές φορές υποκύπτει σε αυτούς κάνοντας χρήση της ελευθερίας του.

Στην συνέχεια αναφερόμενος για το πολιτικό σύστημα και την Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πολιτικολογεί και δεν λαμβάνει το μέρος ενός κόμματος, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω των κομμάτων.

Τέλος για τις πρόσφατες δηλώσεις περί των ομοφυλοφίλων και του στοματικού έρωτος δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν είναι ένα κλαμπ καθαρών ή μια ελίτ κάποιων ανθρώπων πράγμα που σημαίνει ότι δέχεται τους πάντες, αρκεί αυτοί να θέλουν να μετανοήσουν και να γίνουν ένα με τον ίδιο τον Χριστό εντός της Εκκλησίας.

Τόνισε μάλιστα ότι κάποιοι κακεντρεχείς επιθυμούν και προσπαθούν συνεχώς να διαστρεβλώνουν τον λόγο του για να τον μειώσουν ή και για να τον απαξιώσουν στα μάτια του κόσμου.

Η κουβέντα έκλεισε με το Σεβασμιότατο να παραθέτει το προσωπικό του παράδειγμα ότι δεν είναι ούτε ρατσιστής ούτε ξενόφοβος λέγοντας για μια εξαμελή Μουσουλμανική οικογένεια η οποία τον επισκέφθηκε προχθές από τα Καμίνια Πειραιώς, και τις είχε κοπεί το ρεύμα από την ΔΕΗ.

Η Μητρόπολη μη σκεπτόμενη το ύψος του ποσού ή και την διαφορετικότητα έδωσε χρήματα για την επανασύνδεση του. Ο Σεβασμιότατος όμως τόνισε ότι άλλο είναι η βοήθεια και άλλο η λαθρομετανάστευση που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.