Θύελλα στην Ηλεία συμπαρέσυρε αυτοκίνητα στο πέρασμά της

Θύελλα στην Ηλεία συμπαρέσυρε αυτοκίνητα στο πέρασμά της

Ισχυρή ανεμοθύελλα έπληξε στην περιοχή του Κατακόλου, έως και την Σκαφιδιά. Πρόκειται για μια μικρής διάρκειας «επίθεση» του ανέμου μέσα στη νύχτα, που όμως προκάλεσε αρκετές ζημιές κυρίως σε δέντρα και καλλιέργειες.

Σύμφωνα με το του ilialive.gr στις περιοχές που έπληξε η θύελλα έχουν καταγραφεί τα εξής:

Στην περιοχή νυχτερινού κέντρου θύελλα «ξύρισε» δέντρα σε μεγάλο ύψος όμως, ενώ στη συνέχεια παρέσυρε για αρκετά μέτρα ένα βαν και το στρίμωξε πάνω σε ένα σπίτι, από το οποίο ξήλωσε κεραμίδια από τη στέγη, ενώ προκάλεσε και άλλες μικρότερης έκτασης ζημιές.

Στη συνέχεια προχώρησε προς το Κορακοχώρι και το Λεβεντοχώρι προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και στην περιοχή της Σκαφιδιά «διέλυσε» λιοστάσια, πετώντας τις ελιές μέσα στο δρόμο.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θεόδωρος Κονδύλης, με τις πρώτες ενδείξεις δε φαίνεται να πρόκειται για ανεμοστρόβιλο, αλλά για σφοδρές ριπές ανέμων όπως καταγράφηκαν από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λιμάνι του Κατακόλου, ριπές οι οποίες πέρασαν και στην ξηρά.

Άνεμοι της τάξεως των 11 σχεδόν 12 μποφόρ (119km/hr) όπως επίσημα έχει καταγραφεί και σπάνια παρατηρείται στο εσωτερικό της ξηράς, συνηθίζεται να προκαλούν τις εξής καταστροφές: "Πολλές στέγες υφίστανται μεγάλη ζημιά. Αρκετές ζημιές σε κτίρια, αυτοκίνητα, πάρκα. Έπιπλα και βαριά αντικείμενα εκτός κτιρίων παρασύρονται. Αδύνατη η όρθια στάση. Εκτεταμένες ζημιές στην βλάστηση." Με βάση τα παραπάνω και τις επιπτώσεις στο αποψινό περιστατικό, δεν φαίνεται να προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλο.