Δείτε πού χιονίζει τώρα και πού χρειάζονται αλυσίδες

Δείτε πού χιονίζει τώρα και πού χρειάζονται αλυσίδες

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου για σήμερα Τρίτη, προβλέπονται βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τσουχτερό κρύο.

Στη Θεσσαλονίκη βρέχει οπως και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο στις 8 το πρωί να κυμαίνεται από 1 (στην Έδεσσα) έως 6 βαθμούς Κελσίου (στην Κατερίνη). Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Νάουσα και σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Έδεσσας και της Κατερίνης.

Προβλήματα παρουσιάζονται από τις 07.00 το πρωί στην Εγνατία Οδό, μετά τα Κερδύλια, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, εξαιτίας κατολίσθησης. Όπως έγινε γνωστό, βράχος αποκολλήθηκε από πλαγιά κι αφού έσπασε το προστατευτικό τοιχίο έπεσε στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία στο σημείο αυτό διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Τροχαίας.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Καστοριά και την Φλώρινα, όπου η θερμοκρασία το πρωί ήταν στον 1 βαθμό. Μάλιστα, με απόφαση της δημοτικής αρχής της Φλώρινας, τα σχολεία της περιοχής άνοιξαν μία ώρα αργότερα, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί στο Νευροκόπι, όπου ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν (-1). Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στη Θράκη, όπου στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς.

Στο μεταξύ, αντιολισθητικές αλυσίδες, εξαιτίας της χιονόπτωσης, απαιτούνται, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καστοριάς. Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ στο νομό Γρεβενών απαιτούνται αλυσίδες για όσους κατευθύνονται προς τη Σαμαρίνα, το Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια και Σελίου.