Τραγωδία: «Φώναζαν να τους σώσουμε αλλά δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε»

Τραγωδία: «Φώναζαν να τους σώσουμε αλλά δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε»

Τις τελευταίες στιγμές των δύο ανθρώπων που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος στην Κρήτη περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της τραγωδίας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία οι δύο άνδρες ήταν ζωντανοί όταν ανετράπη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι ίδιο προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν την ώρα που σημειώθηκαν οι φονικές εκρήξεις. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Prismanews.gr το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν σώσει μία ζωή, να βρουν τραγικό θάνατο.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Οι άνθρωποι πάσχιζαν να βγουν από το όχημα. Φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια. Μου φώναζαν και εμένα, μου φώναξαν σώσε με αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω. Τους άκουγα να φωνάζουν, τους έβλεπα να καίγονται αλλά με τις εκρήξεις κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς», ανέφερε συμπληρώνοντας «Ξέσπασε φωτιά, το φορτηγό σηκώθηκε στον αέρα από την έκρηξη... Μετά οι φωτιές επεκτάθηκαν παντού στην καμπίνα, στα καθίσματα, στο κρεβάτι, στα σεντόνια... Αν δεν ήταν η φωτιά θα ζούσαν και οι δυο. Ήταν τόσο δυνατή η έκρηξη που αν ήταν άλλα άτομα κοντά θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα».

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Δύο νεκροί σε έκρηξη φλεγόμενου ασθενοφόρου