Ξάνθη: Στον «πάγο» το πετρέλαιο θέρμανσης

Ξάνθη: Στον «πάγο» το πετρέλαιο θέρμανσης

Στροφή… στα καυσόξυλα κάνουν μέχρι και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων στην περιοχή της Ξάνθης βλέποντας τις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης να έχουν συρρικνωθεί σε αίσχιστο βαθμό, οδηγώντας τους ίδιους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ξάνθης κ. Γιάννης Σιούτας «οι συνάδελφοί μου πουλάνε πλέον και καυσόξυλα, αφού έχουν τη δυνατότητα από τον νόμο, με το κυβικό» συμπληρώνοντας πως το φαινόμενο παρατηρείται εντόνως και στους υπόλοιπους νομούς της Θράκης. ...

«Σε άλλες πόλεις πουλάνε τα καυσόξυλα σε βενζινάδικα σε σακιά, των 20 συνήθως κιλών» εξηγεί ο κος Σιούτας, αναφέροντας παράλληλα για ακόμη μια φορά πως οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων βενζινοπώλες απέχουν από τη διάθεση πετρελαίου «καθώς δεν βγαίνουν».

Επισημαίνει πως είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση, ρίχνοντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. «Έχουμε χίλια δύο προβλήματα και σε όλα αυτά να έχουμε και μια θέρμανση που να είναι απαγορευτική, σε μια περιοχή που η θερμοκρασία δεν ξεπερνά του 7 βαθμούς τον χειμώνα» τονίζει ο κος Σιούτας ενώ προσθέτει πως «πολλά πρατήρια λειτουργούν μόνο το πρωί λόγω του ρεύματος και εάν έρθουν οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα τότε αυτό θα είναι καταστροφικό για όλους μας».

Πηγή: thrakitoday.com