Καβάλα: Κλειστές την Παρασκευή οι υπηρεσίες του δήμου

Καβάλα: Κλειστές την Παρασκευή οι υπηρεσίες του δήμου

Την απόφασή του να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως είπε, για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, υπογράμμισε ο κ. Σιμιτσής, σε συνδυασμό με τη μεταφορά όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων πόρων αλλά και τη μείωση του προσωπικού, δημιουργούν ένα ασφυχτικό πλαίσιο λειτουργίας που δεν επιτρέπει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προσφέρουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες που επιβάλει ο ρόλος και η λειτουργία τους.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καβάλας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας - Νέστου, Κώστα Γερακίνη, τόνισε ότι με την ιδιότητα και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έρθει σε συνεννόηση και με άλλους δημάρχους ώστε να προχωρήσουν και αυτοί σε ανάλογες κινητοποιήσεις.