Αττική: Γνωστό μοντέλο εκβίαζε επιχειρηματία μέσω Facebook!

Αττική: Γνωστό μοντέλο εκβίαζε επιχειρηματία μέσω Facebook!

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη 36χρονο γνωστό μοντέλο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία επιχειρηματία, η 36χρονη, την οποία είχε γνωρίσει αρχές Αυγούστου, μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, όταν διέκοψε την επικοινωνία και τις προσωπικές τους συναντήσεις, άρχισε να του τηλεφωνεί επανειλημμένα και να του στέλνει γραπτά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο και στο Facebook , με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, ενώ του απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα.

Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση διαμονής της.

Aκολούθησε έρευνα στο σπίτι της από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού και κατά την αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στο χώρο, ταυτοποιήθηκε ως η αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.

Κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες sim , δύο κάρτες μνήμης κινητού τηλεφώνου τα οποία και θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.