Νηστικοί μαθητές λόγω της απεργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νηστικοί μαθητές λόγω της απεργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χωρίς γεύμα έμειναν σήμερα τα παιδιά σε 30 από τους 80 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμη δε λειτούργησε το καθημερινό πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας 200 γευμάτων σε μαθητές σχολείων.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη σύγκρουση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και των εκπροσώπων εργαζομένων του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων (ΣΕΔΑ) και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο κ. Καμίνης, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, επέκρινε την απεργία στα μαγειρεία, σημειώνοντας πως εν τέλει «οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς, που εργάζονταν, φρόντισαν και πέτυχαν, ώστε στους 30 βρεφονηπιακούς σταθμούς να διανεμηθεί πρόχειρο γεύμα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα μαθημάτων με την άμεση κάλυψη των κενών».

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ, Β. Πολυμελόπουλος, και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, ανταπέδωσαν τους επικριτικούς χαρακτηρισμούς προς το δήμαρχο, κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο, με αποχή τους από κάθε υπηρεσία και την αποκομιδή απορριμμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Κυριακή το πρωί, για να αποφασίσει σχετικά με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πάντως, για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου έχει προκηρυχθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.