Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, πρόσκαιρα στα νότια και από το βράδυ στα βόρεια, λίγες καταιγίδες στα βορειοδυτικά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά, συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής ημέρας .

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα επικρατήσει παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 12 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα ισχυροί. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης το βράδυ στα ορεινά, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.