Θα «βουλιάξουμε» στα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο

Θα «βουλιάξουμε» στα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο

Ένα Σαββατοκύριακο μέσα στα σκουπίδια θα περάσουν και πάλι η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς συνεχίζονται οι  κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ομοσπονδία τους, ενώ αποφάσισαν να απέχουν από την αποκομιδή των σκουπιδιών και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι κινητοποιήσεις τους εντάσσονται στο πλαίσιο των αντιδράσεών τους κατά των ρυθμίσεων για τη διαθεσιμότητα που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Να υπενθυμιστεί πως την Παρασκευή εκπρόσωποί τους επιχείρησαν να συναντηθούν στο υπουργείο με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό καθώς ο ίδιος βρισκόταν στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα με την αποκομιδή σκουπιδιών ήδη είναι εντονότατο και αναμένεται να γίνει σοβαρότερο καθώς ο καιρός χαλάει και αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Oι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν αν θα παρατείνουν τις κινητοποίησεις τους, την Κυριακή, όταν θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της. Προσώρας πάντως έχει ήδη εξαγγείλει και νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.