Έδερνε την παπαδιά αλλά όταν καταδικάστηκε εκείνη απόρησε...

Έδερνε την παπαδιά αλλά όταν καταδικάστηκε εκείνη απόρησε...

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σήμερα σε ιερέα στην Κρήτη, ο οποίος κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο ιερέας κατηγορούνταν ότι το Νοέμβριο του 2008 είχε βάλει την παπαδιά σε αυτοκίνητο, την οδήγησε σε κοντινή περιοχή και την χτύπησε, ενώ κατόπιν δε φρόντισε για την περίθαλψή της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά, για τα οποία μίλησε γειτόνισσα που κατέθεσε, λέγοντας ότι η παπαδιά της είχε εξομολογηθεί ότι ο ιερέας την είχε χτυπήσει. Άγνοια, ωστόσο, για όσα είχαν συμβεί δήλωσε η οικογένεια της παπαδιάς.

Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ωστόσο αθωώθηκε για τις υπόλοιπες πράξεις που του είχαν καταλογιστεί (ότι είχε υπεξαιρέσει την αστυνομική ταυτότητα της γυναίκας καθώς και τα κοσμήματά της, αλλά και για απειλή, όπως ερμηνεύθηκε η φράση προς την πεθερά του «για ότι πάθει η κόρη σου δε θα φταίω εγώ»).

Το ζευγάρι, πάντως, εμφανίστηκε μαζί στο δικαστήριο, ενώ τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η ίδια η παπαδιά ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα είναι ψυχολογικά ασταθής και πως εξέλαβε ως εξαναγκασμό τις πιέσεις εκ μέρους του ιερέα, να πάρει τα φάρμακά της, χωρίς τα οποία δεν ήταν καλά.

Μάλιστα την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης περί ενοχής του ιερέα, η παπαδιά κλαίγοντας φώναζε προς το δικαστήριο «Γιατί είναι ένοχος;»...