Κομπίνα με iPhone των... 350 ευρώ

Κομπίνα με iPhone των... 350 ευρώ

Μια απίστευτη κομπίνα που απέφερε ζεστό χρήμα είχαν στήσει δυο πιτσιρικάδες απατεώνες από το Ηράκλειο εξαπατώντας ανυποπτους πολίτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Όπως αποκαλύφθηκε σύμφωνα με το prismanews.gr, οι δυο νεαροί είχαν βάλει αγγελία στο διαδίκτυο ότι πουλούν ένα τελευταίας τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο μάρκας iphone 4s στην τιμή των 350 ευρώ - τιμή εξαιρετικά χαμηλή για αυτού του είδους τη συσκευή.

Με το δέλεαρ αυτό ψάρευαν τα θύματά τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας όπως τη Θεσσαλονίκη, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τη Δράμα, τη Ρόδο κλπ.Δεν απαντούσαν ποτέ σε ενδιαφερόμενους απο την Κρήτη από φόβο μην αποκαλυφθεί η απάτη τους. Τα ανυποψίαστα θύματα που ενδιαφέρονταν για τη συσκευή κατέβαλαν το ποσό το οποίο οι δυο νεαροί Ηρακλειώτες 17 και 18 ετών εισέπρατταν ενώ αντί για την υπερσύγχρονη συσκευή έστελναν στον αποδέκτη παλιές μεταχειρισμένες και πολλές φορές χαλασμένες συσκευές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς η διαδικασία γινόταν μέσω των ΕΛΤΑ και εταιριών ταχυμεταφορών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών η απάτη έπιασε σε τουλάχιστον 10 διαφορετικές περιπτώσεις. Πέντε από τα θύματα κατήγγειλαν το περιστατικό και υπέβαλλαν μηνύσεις με την ασφάλεια Ηρακλείου μετά απο μεθοδική έρευνα να εντοπίζει τους δυο νεαρούς την ώρα που έμπαιναν σε μεταφορική εταιρία προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα κάποιου εξαπατηθέντα. Οι δυο νεαροί συμμαθητές που φρόντισαν να καλύπτουν τα ίχνη τους δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ομολόγησαν όμως τις πράξεις τους υποστηρίζοντας ότι το έκαναν για να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειές τους.