Στο νοσοκομείο ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στο νοσοκομείο ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη σήμερα ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Παυλίδης, όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο γραφείο του, ασκώντας λεκτική βία.

Άμεσα ο κοσμήτορας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που προκάλεσε την επίθεση εναντίον του κ. Παυλίδη ήταν η δημοσίευση του εγγράφου με τις 43 υπογραφές των κοσμητόρων και των προέδρων Τμημάτων του ΑΠΘ, που υπέγραψε και ο πρύτανης με τους αντιπρυτάνεις, με το οποίο καλούσαν την αστυνομία να επέμβει για να τερματιστεί η τρίμηνη κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης.

Μέσα στους 43 καθηγητές που υπογράφουν είναι και ο κοσμήτορας της ΣΘΕ.

Σε ανακοίνωση της η πρυτανεία του ΑΠΘ επισημαίνει ότι ο προπηλακισμός του κ. Παυλίδη, «ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης, την οποία υφίστανται οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης».

«Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.