ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία – Παραλύει το Δημόσιο

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία – Παραλύει το Δημόσιο

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αποφάσισε για σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στην πολιτική του μνημονίου και τη «διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών», καθώς και στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, εξαιτίας των χιλιάδων απολύσεων και της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης των δημοσίων υπηρεσιών, όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της επίθεσης που δέχονται τα δημόσια και κοινωνικά Αγαθά στο πλαίσιο του Μνημονίου, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΓΣΕΕ με στάση εργασίας 12:00 – 15:00. Στις 12:30 είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ΟΛΜΕ .