Ιωσήφ Βατοπεδινός: «Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία»

Ιωσήφ Βατοπεδινός: «Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία»

Όταν έγραφε τα παρακάτω ο Γέροντας της Ορθοδοξίας Ιωσήφ Βατοπαιδινός είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα είχε καταλάβει τι εννοεί: «Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία».

Tι γίνεται σήμερα στη Βουλγαρία;  "Η Βουλγαρία ζήτησε από τις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν μόνιμο εκστρατευτικό σώμα στο έδαφός της". Αυτό γράφει η βουλγαρική εφημερίδα Trud επικαλούμενη πηγές στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Η  προφητεία του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού μπορεί να δίνει την απάντηση,

Διαβάστε την:

«Ακούσατε Έθνη και λαοί της Οικουμένης πάσης  και εσύ αναγνώστα πρόσεχε σ’ αυτό που θα διαβάσης.  Είναι σκληρά και λυπηρά, αλλά είναι πεπρωμένα  να γίνουν όσα στας Γραφάς ευρίσκονται γραμμένα. Τάγραψαν οι Πατέρες μας ο κόσμος για να μάθη  από αυτόν τον πόλεμο τι μέλλεται να πάθη.  Για να προσφύγη στον Θεόν και να μετανοήση  αν θέλη για να σωθή και ευτυχής να ζήση. Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία. Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία. Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη ο Θεός θέλει ο Αντίχριστος του Κόσμου για να γίνη.  Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη  ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη. Με λύσσα αμύνεται σκληρά η Αρκτος (Ρωσία) στην Τουρκία  που αδίκησε την Ελλάδα και όλη αναφλέγεται και καίει σα λαμπάδα.  Ματαίως αγωνίζεται η Άρκτος να κράτηση  τα περιβόητα Στενά (Σουέζ) στο τέλος θ” απηυδήσει. Γιατί από την Ανατολή, Κορέα, Μαντζουρία  εισβάλλει η Αμερική με την Ιαπωνία  και προχωρεί ολοταχώς γραμμή στη Σιβηρία  ενώ στη Δυτική πλευρά νικά η Γερμανία και τότε είναι αδύνατον να κρατηθή η Ρωσία  και εγκαταλείπει τα Στενά, Αίγυπτον και Τουρκία. Κτυπιέται η Άρκτος πανταχού και φεύγει προτροπάδην  όπως διασκορπίζεται ένα άτακτο κοπάδι. Τότε ομού θα ητηθή και η δόλιος Τουρκία  γιατί θα πράξη πονηρά μεγάλη προδοσία.  Γιατί αφού καταβληθή όλη από τη Ρωσία  Θα συμμαχήσει μετ’αυτής και με την Βουλγαρία.  Για τούτο όσοι χριστιανοί ευρίσκονται στην Πόλη   και στα περίχωρα αυτής,πρέπει να φύγουν όλοι.  Γιατί η Πόλις θα καή και ουδείς θα απομείνη   κάτοικος ζων εντός αυτής. Μον” ο Ναός θα μείνη”