Σπάρτη: Ξεκίνησε το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων εργατών γης

Σπάρτη: Ξεκίνησε το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων εργατών γης

Ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος απασχόλησης Ελλήνων ανέργων εργατών γης στον δήμο Ευρώτα, καθώς, εδώ και λίγες ημέρες, 12 πολίτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας εργάζονται στη συλλογή πορτοκαλιών στον κάμπο της Σκάλας.

Ο δήμος Ευρώτα παρέχει στους εργάτες κάθε δυνατή διευκόλυνση, προκειμένου να προσαρμοστούν κατά το διάστημα της παραμονής και εργασίας τους στο λακωνικό κάμπο.

Το πρόγραμμα απασχόλησης Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες είναι ιδέα και πρωτοβουλία του δημάρχου Ευρώτα, Γιάννη Γρυπιώτη. Όπως δηλώνει ο ίδιος, με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα μικρό και προσωρινό ανάχωμα στην ανεργία, αλλά και απορροφάται εργατικό δυναμικό που θα ανακτήσει την επαφή του με την αγροτική εργασία.

Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα είχε ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες και αφορούσε Έλληνες άνεργους.

Αυτές τις ημέρες ο κ. Γρυπιώτης βρίσκεται στην Αθήνα, για εκ του σύνεγγυς επαφές με θεσμικούς φορείς, προκειμένου να εκφράσει τη διάθεση απορρόφησης ανθρώπινου δυναμικού από τον δήμο και να ενθαρρυνθούν περισσότερα άτομα για να συμμετάσχουν.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, όμως, έχει προοπτική να συνεχιστεί, αφού πεποίθηση της δημοτικής αρχής είναι ότι ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει στην ενασχόληση με τη γη και να επωφεληθεί απ' αυτήν.