Δημιουργία Θεσσαλικού συνεταιρισμού ντοματοπαραγωγών

Δημιουργία Θεσσαλικού συνεταιρισμού ντοματοπαραγωγών

Στην ίδρυση Αγροτικού Συνεταιρισμού με τίτλο «Α.Σ. ΘΕΣΤΟ» προχωρούν Θεσσαλοί ντοματοπαραγωγοί, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα προς όλους τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου ότι «η αυτοοργάνωση μέσα από συλλογικές μορφές δράσεις, αποτελεί τον πιο σίγουρο δρόμο για τη διεκδίκηση του δικαιώματος όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά κυρίως στην ανάπτυξη».

Έτσι η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή συγκαλεί γενική συνέλευση των ιδρυτικών μελών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ. Οι εγγραφές μελών, οι οποίες άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα και θα συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 300 μερίδες, γεγονός που έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή για το θεσσαλικό συνεταιριστικό κίνημα.

Να σημειωθεί πως στην ιδρυτική συνέλευση θα γίνει οριστική διαμόρφωση κα έγκριση του καταστατικού του Συνεταιρισμού, ενώ θα αναδειχτεί κα προσωρινή διοίκηση, η οποία αφού αναγνωρίσει και επισήμως τον Συνεταιρισμό, θα τον οδηγήσει περί τα μέσα Φεβρουαρίου, σε αρχαιρεσίες εκλογής οργάνων διοίκησης και ελέγχου του. Η συνέλευση θα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο αγρότη και μη, που θα ήθελε να την παρακολουθήσει, όπως διαβάζουμε στο thessalianews.gr.