ΕΟΠΥΥ: τηλεφωνικά ραντεβού με χρέωση αστικής μονάδας

ΕΟΠΥΥ: τηλεφωνικά ραντεβού με χρέωση αστικής μονάδας

Το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί αρχικά σε τρεις μονάδες του Οργανισμού

Τηλεφωνικά και με χρέωση μιας αστικής μονάδας θα μπορούν στο εξής να κλείνουν ραντεβού με το γιατρό τους, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε τρεις μονάδες του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί στις Μονάδες Υγείας  Αλεξάνδρας, Αθηνών (Πλατεία Θεάτρου) και Αγία Σοφία Πειραιά. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Οι τηλεφωνικές γραμμές θα εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες από τις 8 π.μ.- 2 μ.μ. και  θα λειτουργούν με υπαλλήλους του οργανισμού.

Παρουσιάζοντας τη νέα οργάνωση για τα τηλεφωνικά ραντεβού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, δήλωσε πως «μετά από μία δεκαετία εκχώρησης μιας υπηρεσίας τηλεφωνικών ραντεβού των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές εταιρείες, ξαναγυρίζουμε στην στήριξη από το ασφαλιστικό σύστημα, από τον ΕΟΠΠΥ , των ασφαλισμένων, παίρνοντας την ευθύνη της λειτουργίας, με δικό του προσωπικό, των τηλεφωνικών ραντεβού των ασθενών».

Πρόσθεσε ότι «το σύστημα με τα πενταψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν οι ασφαλισμένοι τηλεφωνικά ραντεβού, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, γι΄ αυτό σήμερα ξεκίνησε η αλλαγή του τρόπου κλεισίματος τηλεφωνικών ραντεβού, που στοιχίζει μόνο αστική χρέωση για όσα ραντεβού χρειαστεί να κλείσει ο ασφαλισμένος».

Ο κ. Σαλμάς επικοινώνησε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τη στελέχωση της υπηρεσίας με υπαλλήλους του Οργανισμού, και ο κ. Μανιτάκης δήλωσε σχετικά: «Βασικός στόχος του Προγράμματος Κινητικότητας είναι η κάλυψη επειγουσών αναγκών, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς. Όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί προτεραιότητα θα έχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως, λόγου χάρη, η υγεία. Ανάμεσα στις πρώτες θέσεις που θα καλυφθούν άμεσα, θα είναι και η πλήρωση των αναγκών του ΕΟΠΠΥ σε διοικητικό προσωπικό. Κατά προτεραιότητα θα επιλεχθούν υπάλληλοι που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εξαιτίας κατάργησής της θέσης τους και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τις αρχές Ιανουαρίου, θα τοποθετηθούν στις νέες τους θέσεις».