Χωρίς ρεύμα εξαμελής οικογένεια στην Αμαλιάδα

Χωρίς ρεύμα εξαμελής οικογένεια στην Αμαλιάδα

Μάχη» με το κρύο και τις ελλείψεις δίνει σε καθημερινή βάση ο 32χρονος Κώστας Σπυρόπουλος, η γυναίκα του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους από την Αμαλιάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια ζουν χωρίς ρεύμα και έχουν βρει καταφύγιο σε ένα παράπηγμα μέσα στα χωράφια.

Σύμφωνα με το dete.gr η περιπέτεια του 32χρονου ξεκίνησε το 2011, όταν άνεργος ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και έτσι αναγκάστηκε να αφήσει απλήρωτο το ρεύμα της ΔΕΗ στο σπίτι που διέμενε στην Αμαλιάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν η ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα και από εκείνη την στιγμή να αρχίσει ο Γολγοθάς για την εξαμελή οικογένεια. Όπως παραδέχεται ο 32χρονος στην εφημερίδα Πατρίς?αναγκάστηκε να κλέψει ρεύμα για να μπορέσει να ζεστάνει το σπίτι του και τα τέσσερα παιδιά του.

Μέχρι που το ρεύμα κόπηκε οριστικά και αμετάκλητα, η ΔΕΗ του αφαίρεσε το ρολόι και ο ίδιος αναγκάστηκε να πάρει την οικογένειά του και να μεταφερθεί σε ένα παράπηγμα που είχε ο πατέρας του, κάπου ανάμεσα στα χωράφια μεταξύ Αμαλιάδας και Αμπελοκάμπου.

Ο 32χρονος έμεινε για πολύ καιρό άνεργος, μέχρι που κατάφερε να πιάσει δουλειά στον δήμο Ήλιδας μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Κατόρθωσε με πολύ κόπο να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ και χθες πήγε στην ΔΕΗ προκειμένου να δώσει ως προκαταβολή το συγκεκριμένο ποσό για την εξόφληση του ρεύματος και να πετύχει έναν διακανονισμό για να καταβάλει στην συνέχεια και τα υπόλοιπα χρήματα.

Η ελπίδα του όμως, έσβησε νωρίς, αφού η ΔΕΗ δεν έκανε δεκτό το αίτημά του. Από το υποκατάστημα της Αμαλιάδας, στα κεντρικά του Πύργου και από εκεί στην Πάτρα, πήρε από παντού την ίδια απάντηση.