Χίος: Οι φυλακισμένοι κοιμούνται εναλλάξ στο πάτωμα

Χίος: Οι φυλακισμένοι κοιμούνται εναλλάξ στο πάτωμα

Τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να εκτίουν την ποινή φυλάκισής τους οι κρατούμενοι στις Δικαστικές Φυλακές του νησιού, επανάφερε στο προσκήνιο η ανοιχτή επιστολή των Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην οποία τονίζουν ότι τα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου έχουν γεμίσει από ποινικούς κρατούμενους εξαιτίας του γεγονότος ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνούνται να παραλάβουν επιπλέον κόσμο.

«Δώστε άμεση λύση»

Στην επιστολή τους προς την Α.Δ. Χίου, οι Αστυνομικοί μεταξύ άλλων αναφέρουν σύμφωνα με το politichios.gr:

«Από τις 21 Νοεμβρίου κρατούνται στα κρατητήρια του Α.Τ. Χίου 20 ποινικοί κρατούμενοι λόγω άρνησης παραλαβής από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Χίου.

Αυτή η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους πιθανής απόδρασης ή εξέγερσης με τελικό ζημιωμένο αποδέκτη τον Αστυνομικό και τη χιακή κοινωνία».

Στην παρέμβαση της πολιτείας εναπόθεσε τις ελπίδες του για επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί ο Αστυνομικό Διευθυντής Χίου Κ. Λαγός, υπογραμμίζοντας ότι εκτός των άλλων οι συνθήκες υγιεινής δεν τηρούνται όπως θα έπρεπε.

«Δεν αντέχουμε άλλο»

Σε ότι αφορά στις συνθήκες διαβίωσης στις Φυλακές του νησιού ο κ. Μαυρέλης προσέθεσε: «Κοιμόμαστε εναλλάξ στο πάτωμα και υπάρχουν και περίοδοι που τη βγάζουμε στους διαδρόμους. Επιπλέον δεν έχουμε θέρμανση και ζεστό νερό. Τα παράθυρα σε όλους τους θαλάμους είναι σπασμένα και μπαίνει κρύο. Το γεύμα μας, έχει περικοπεί στα απολύτως απαραίτητα. Ας καταλάβουν ότι είμαστε άνθρωποι. Δεν γίνεται με αυτές τις συνθήκες να έρθουν να μας φορτώσουν και άλλους. Ήδη σε θάλαμο 10 ατόμων κοιμόμαστε 22».