Χαλάει κι άλλο ο καιρός – Δείτε πού θα χιονίσει το Σάββατο

Χαλάει κι άλλο ο καιρός – Δείτε πού θα χιονίσει το Σάββατο

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καταιγίδες στα δυτικά και νοτιά θαλάσσια και παράκτια κυρίως τμήματα, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο.

Η ένταση των ανέμων θα ενισχυθεί στα πελάγη και θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 4 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο από το μεσημέρι 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βορειοανατολικοί στα δυτικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις .

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.