Ένας 57χρονος έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας του

Ένας 57χρονος έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας του

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το πρωί ένας 57χρονος, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη της μητέρας του, που είχε αποβιώσει στις 08-03-2012.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι ο 57χρονος λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη της θανούσας μητέρας του, διενεργήθηκε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι η σύνταξή της συνέχιζε να καταβάλλεται κανονικά σε κοινό λογαριασμό, που διατηρούσε με τον 57χρονο, παρόλο που αυτή είχε αποβιώσει από τις 08-03-2012.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς είχε απογράψει τη μητέρα του ως συνταξιούχο περίπου έξι μήνες μετά το θάνατό της, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Πατρών, μέσω εξουσιοδότησης την οποία φέρεται να είχε υπογράψει η αποθανούσα. Την πλαστή εξουσιοδότηση κατήρτισε και θεώρησε ο ίδιος, την 11-09-2012, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου εργάζεται.

Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον ανωτέρω λογαριασμό χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 6.056,46€, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 57χρονο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.