Μας «τα χαλάει» ο καιρός

Μας «τα χαλάει» ο καιρός

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, κυρίως από το ύψος της Κατερίνης και νοτιότερα, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το απόγευμα θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα νότια τμήματα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στον Πατραϊκό σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το βράδυ θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα νότια τμήματα του νομού, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Video 1

Μας «τα χαλάει» ο καιρός