Εντολές από Βερμούδες και Ελβετία στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εντολές από Βερμούδες και Ελβετία στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Περίεργες κινήσεις και αγορές μετοχών απασχολούν τις Αρχές του Χρηματιστηρίου, καθώς παρατηρείται αγορά μετοχών από κωδικούς Ελβετίας και πωλήσεις από κωδικούς των Βερμούδων.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", επικρατεί προβληματισμός σχετικά με την εθνικότητα των funds, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις εντολές.

Μέχρι στιγμής όσες φορές επιχειρήθηκε να βρεθεί ο βασικός αγοραστής ή πωλητής σε μετοχές που παρουσίαζαν περίεργη χρηματιστηριακή εικόνα δεν υπήρξε αποτέλεσμα, καθώς ειδικά σε περιπτώσεις που οι εντολές έρχονταν από offshore εταιρείες, ως ιδιοκτήτης εμφανιζόταν κάποια δικηγορική εταιρεία με έδρα τη σουίτα κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι παραπάνω εντολές συμπίπτουν χρονικά με την προσπάθεια της Ελλάδας να εξακριβωθεί η "ταυτότητα" των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες μέρες, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, δήλωσε στη Βουλή ότι "στις αρχές του 2013, αν όλα πάνε καλά, θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγησή τους".

Είναι πιθανό η εξέλιξη αυτή, να έχει θορυβήσει κάποιους στο εξωτερικό και γι' αυτό προβαίνουν στις ανάλογες κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.