ΣΟΚ: 1.400 Πατρινοί σε 19 μήνες σκέφτηκαν να τελειώσουν τη ζωή τους!

ΣΟΚ: 1.400 Πατρινοί σε 19 μήνες σκέφτηκαν να τελειώσουν τη ζωή τους!

Πολλοί Έλληνες πολίτες νοιώθουν ανήμποροι στη θέα της «λαιμητόμου» που κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους...

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα σύμφωνα με τα οποία μέσα σε διάστημα 19 μηνών από την ημέρα που άρχισε να λειτουργεί, το 40% των ατόμων που ζήτησε στήριξη, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, έχει «φλερτάρει» με την ιδέα της αυτοκτονίας.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 1.400 άτομα που έχουν περάσει την πόρτα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους καθώς δεν βλέπουν πως υπάρχει μέλλον.

Αποκορύφωμα των όσων διαδραματίζονται καθημερινά σε οικογένειας της Πάτρας, περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 32χρονο πατρινό ο οποίος για χρέος 16.000€ τα τελευταία εικοσιτετράωρα εντοπίστηκε από την μητέρα του στην ταράτσα του σπιτιού τους και να κάνει περίεργες κινήσεις.

Οι δικοί του ειδοποίησαν το πρωί της περασμένης Τρίτης το γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα το οποίο επενέβη προκειμένου να πειστεί ο άντρας πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα επειδή αδυνατεί να καταβάλει τα χρήματα που του ζητά η τράπεζα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το 40% των ατόμων που έχουν ζητήσει βοήθεια, έχουν εκφράσει τάσεις αυτοκτονίας, καθώς αναρωτιούνται αν «αξίζει να ζήσουν»!

Αυτό όμως που είναι ακόμα χειρότερο πως οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, έχουν χάσει την ελπίδα και το όραμά τους για το μέλλον. Η απαισιοδοξία είναι αυτή που κυριαρχεί, καθώς το 96% των ατόμων πιστεύει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, χωρίς να βλέπει κάποιο σημάδι για καλυτέρευση της ζωής του στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι απόπειρες αυτοκτονίας από το Μάιο του 2010 έως και σήμερα ανέρχονται σε 837. Πριν από λίγες ημέρες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τα οποία προέκυπτε ότι οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1.1.2009 έως 23.08.2012, σε 3.124 πανελλαδικά.