Αναπάντητα γιατί στα συντρίμμια του ασθενοφόρου

Αναπάντητα γιατί στα συντρίμμια του ασθενοφόρου

Μετά την οδύνη, το θρήνο και το πένθος, τα αναπάντητα γιατί.

Το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τους δύο διασώστες νεκρούς, παραμένει ακόμη στο ... σκοτάδι.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και ειδικοί εμπειρογνώμονες επιχειρούν να δώσουν την απάντηση στο κρίσιμο ερωτηματικό αναφορικά με το ποιος ευθύνεται για την ανείπωτη τραγωδία, με θύματα τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη, εξετάζοντας ένα προς ένα όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους.

Η υπόθεση μπορεί να έχει καθυστερήσει, ωστόσο ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας μιλώντας στο prismanews.gr ξεκαθαρίζει πως η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο αν δεν ριχτεί φως.

Ωστόσο, οι υφιστάμενες συνθήκες δυσκολεύουν την έρευνα των αρχών καθώς μετά τη σύγκρουση και την φωτιά που εκδηλώθηκε στο ασθενοφόρο ακολούθησαν ρίψεις νερού και πλύσεις του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Πάντως, οι έως τώρα καταθέσεις των οδηγών, του ΙΧ και του μοιραίου ασθενοφόρου διίστανται. Ο οδηγός του ΕΚΑΒ που βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια, υποστηρίζει ότι βλέποντας το ΙΧ να να μπαίνει στο ρεύμα κυκλοφορίας που κινούνταν το ασθενοφόρο προσπάθησε να το αποφύγει κάνοντας διάφορους ελιγμούς. Από την πλευρά της η οδηγός υποστήριξε ότι το ασθενοφόρο βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και εκείνη πάτησε φρένο ενώ το όχημα της χτυπήθηκε από τη δεξιά πλευρά μπήκε στο αντίθετο προς εκείνη ρεύμα κυκλοφορίας κατέληξε ξανά στο ρεύμα κυκλοφορίας της μετά από μια τρελή πορεία.