Απίστευτο! «Πόλεμος» σε χωριό για μια φάτνη

Απίστευτο! «Πόλεμος» σε χωριό για μια φάτνη

Παραμονή Χριστουγέννων και το Μαζαράκι Αχαϊας ζει στιγμές έντασης, για μία... φάτνη!

Και μάλιστα, το χωριό κυριολεκτικά έχει χωριστεί στα δυο. Πρόκειται για τη φάτνη που κατασκεύασαν στην κεντρική πλατεία του χωριού τα μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου της περιοχής μαζί με πολλούς κατοίκους, αλλά απαίτησαν την απομάκρυνσή της τα μέλη του τοπικού διαμερίσματος (Πρόεδρος, αντιδήμαρχος) μαζί με άλλους κατοίκους και εντός της μέρας αναμένεται να προχωρήσουν στο γκρέμισμά της όπως αναφέρει το dete.gr

Το αιτιολογικό που προέβαλαν εκ μέρους του τοπικού διαμερίσματος ο πρόεδρος και ο αντιδήμαρχος ήταν ότι στην ίδια πλατεία έχει ήδη στηθεί Χριστουγεννιάτικο δένδρο και φάτνη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρχει και δεύτερη. Επικαλούνται μάλιστα αυθαιρεσία, τονίζοντας ότι ο εκπολιτιστικός σύλλογος δεν ζήτησε καν σχετική άδεια.

Αντίθετοι όμως είναι οι ισχυρισμοί εκ μέρους του εκπολιτιστικού συλλόγου, καθώς αναφέρεται ότι κατατέθηκε σχετικό ερώτημα προς το τοπικό διαμέρισμα. Και εκτός αυτού, επισημαίνεται ότι επρόκειτο για μία πρωτοβουλία των κατοίκων και του συλλόγου για να ομορφύνει η πλατεία και να αποκτήσει εορταστική ατμόσφαιρα.

Όπως και να 'χει η κόντρα έχει ξεκινήσει από προχθές και αναμένεται να κορυφωθεί εντός της ημέρας εάν το τοπικό διαμέρισμα προχωρήσει εντός των επόμενων ωρών στην υλοποίηση της απόφασης που έχει πάρει για... γκρέμισμα της φάτνης του εκπολιτιστικού συλλόγου.

Γεγονός που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο το κλίμα και να απειληθεί... Χριστουγεννιάτικη σύρραξη!