Φεύγουν οι Αθηναίοι – Μένουν οι Θεσσαλονικείς

Φεύγουν οι Αθηναίοι – Μένουν οι Θεσσαλονικείς

Αυξημένη είναι φέτος η έξοδος των Αθηναίων που επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων εκτός Αττικής.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από την Τετάρτη μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου έφυγαν από την Αττική με προορισμό την επαρχία 251.991 ΙΧ, ενώ τις αντίστοιχες ημέρες του 2011 είχαν φύγει 167.384.

Η αύξηση των οχημάτων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φτάνει το 50%.

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή για τα νησιά 38.832 άτομα, από τη Ραφήνα 6.924 επιβάτες και από το Λαύριο 1.700 επιβάτες.

Πτώση έως 30% στη Θεσσαλονίκη

Αντίθετα, μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά είναι η φετινή έξοδος των Θεσσαλονικέων ενόψει των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η φετινή έξοδος θα είναι μειωμένη σε ποσοστό που προσεγγίζει το 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από την περασμένη Τρίτη, ημέρα εφαρμογής των μέτρων της Τροχαίας για την περίοδο των γιορτών, μέχρι σήμερα το πρωί εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη περί τα 65.000 οχήματα. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αντίστοιχος αριθμός των οχημάτων που είχαν φύγει από τη Θεσσαλονίκη ήταν 95.000.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα εξελίσσεται από το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, τις Σέρρες, την Καβάλα και τη Χαλκιδική. Επί ποδός είναι η Τροχαία για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί έως το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση στον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ «Μακεδονία». Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, η κίνηση παρουσιάζει αύξηση τις τελευταίες μέρες σε ποσοστό 20% σε σύγκριση με πέρσι. Τα περισσότερα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που ξεπερνάει το 80% και σε κάποιους δημοφιλείς προορισμούς φτάνει ακόμη και το 100%, ενώ όπου κρίνεται απαραίτητο προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια.