Σε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας καλεί η ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να γίνουν από τις τοπικές Ενώσεις των Καθηγητών, μαζικές παραστάσεις...

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να γίνουν από τις τοπικές Ενώσεις των Καθηγητών, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στους εκλεγμένους Περιφερειάρχες - Αντιπεριφερειάρχες για το ζήτημα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων την Πέμπτη, 10/2/2011, αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε η Γ.Σ. των Προέδρων των τοπικών Ενώσεων στις 5/2 ( απο 11 - 2 μ.μ. για την πρωϊνή βάρδια και 2 - 5 μ.μ.). Επίσης τα Δ.Σ. των τοπικών ενώσεων, σε χρόνο που αυτά θα καθορίσουν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στους Δημάρχους των Καλλικρατικών Δήμων για το ίδιο ζήτημα.


Στις συναντήσεις αυτές -τονίζει το Δ.Σ. Της ΟΛΜΕ προς τους καθηγητές “να τονίσετε στους εκλεγμένους της Τοπικής - Περιφερειακής Διοίκησης τη σημασία της ύπαρξης σχολικών μονάδων για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και να τους επιστήσετε την προσοχή για τις αρνητικές συνέπειες τυχόν συμπαράταξής τους με τις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας.

Στις παραστάσεις αυτές να καλέσετε για να συμμετέχουν οι γονείς και οι μαθητές.

Επιπροσθέτως επιβάλλεται να οργανώσετε Συνέντευξη Τύπου ώστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις του κλάδου στα τοπικά ΜΜΕ και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία."


Εξάλλου, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που διαλύει και εμπορευματοποιεί την δημόσια υγεία, την Τετάρτη 9/2/2011 στις 11 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ. για τον πρωϊνό και απογευματινό κύκλο αντίστοιχα). Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι :


Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη.

Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική.

Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Αγωνιζόμαστε για τη στήριξη όλων των κοινωνικών αγαθών με διακλαδικό παλλαϊκό συντονισμό (παιδεία - υγεία - συγκοινωνίες).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ