Εφέτης ανακριτής για τις μίζες σε ΟΤΕ-ΟΣΕ

Στα…χέρια εφέτη ειδικού ανακριτή περνούν ακόμη δυο υποθέσεις...

Στα…χέρια εφέτη ειδικού ανακριτή περνούν ακόμη δυο υποθέσεις, που σχετίζονται με σκανδαλώδεις συμβάσεις μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού δημοσίου.

Η μια υπόθεση αφορά στις μίζες της θυγατρικής του ΟΤΕ στην Αρμενία Armentel από τη Siemens, ενώ η δεύτερη στις «μαύρες» αμοιβές του γερμανικού κολοσσού για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ.

Και για τις δυο υποθέσεις έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, αλλά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ζήτησε να συγκληθεί η ολομέλεια Εφετών προκειμένου οι υποθέσεις να ανατεθούν σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Επιπλέον ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με άλλη παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να διενεργηθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα οι έρευνες, που αφορούν στην αθέτηση από τη Siemens της υποχρέωσης να προμηθεύσει τον Ελληνικό στρατό με αναγκαία ανταλλακτικά για το εξοπλιστικό πρόγραμμα Ερμής -Ι καθώς και για τη μη υλοποίηση από την ΕΑΒ του εξοπλιστικού προγράμματος Ερμής –ΙΙ.

Και στις δυο υποθέσεις πιθανολογείται μεγάλη ζημία σε βάρος του δημοσίου.