Συνελήφθη Παλαιστίνιος διακινητής παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη Παλαιστίνιος διακινητής παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη χθες τα μεσάνυχτα, κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 40χρονος Παλαιστίνιος, διότι διευκόλυνε την έξοδο από την χώρα σε 4 μη νόμιμους μετανάστες από το Ιράκ (μία μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά και άλλη μία 17χρονη γυναίκα).

Ειδικότερα, ο 40χρονος από κοινού με συνεργό του, που αναζητείται, αφού προμήθευσε τους τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες με αντίστοιχο αριθμό πλαστών διαβατήριων Γαλλίας και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επιχείρησε να τους μεταφέρει, με Ι.Χ. αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες, προς το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πλην όμως εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Οι διακινητές θα έπαιρναν για τις υπηρεσίες τους αυτές ως χρηματική αμοιβή το ποσό των 2.500 ευρώ μετά την άφιξη των λαθρομεταναστών σε λιμάνι της Ιταλίας. Το αυτοκίνητο και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.