Χειροπέδες σε αγρότες στις Σέρρες

Σε συλλήψεις μελών της παράταξης των αδέσμευτων αγροτών, που πέρασαν τον αποκλεισμό των ΜΑΤ...

Σε συλλήψεις μελών της παράταξης των αδέσμευτων αγροτών, που πέρασαν τον αποκλεισμό των ΜΑΤ λίγο πριν τον κόμβο Πετριτσίου, προχώρησαν άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, μετά από εντολή του Ταξίαρχου Δημήτρη Τσώτα.

Οι αγρότες που συνελήφθησαν κατάφεραν, μέσω αγροτικών παράδρομων, να παρακάμψουν το «μπλόκο» των ΜΑΤ λίγο πριν τη γέφυρα Πετριτσίου και μέσω Αγκίστρου να φτάσουν στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν τη γέφυρα του Πετριτσίου.

Στο συμβάν ενεπλάκη και το τηλεοπτικό συνεργείο του αθηναϊκού σταθμού, που επιχείρησε να περάσει το αστυνομικό οδόφραγμα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη δύο ατόμων του τηλεοπτικού συνεργείου, για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στις αστυνομικές αρχές, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην αστυνομική δύναμη συμμετέχουν διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και τις Σέρρες, ενώ αναμένεται αστυνομική δύναμη και από την Ημαθία.

"Τρομοκρατικές συλλήψεις"

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για τρομοκρατικές συλλήψεις, ενώ κατηγορεί πως η κυβέρνηση "καταφεύγει στον αυταρχισμό προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς που φουντώνου". Την ίδια στιγμή ζητά να καταργηθεί η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και "να αφεθούν όλοι αμέσως ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία ή δίωξη".

"Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να σταθούν δίπλα στους αγρότες που αντιπαλεύουν τη φτώχεια και το ξεκλήρισμα στο οποίο τους οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ο αυταρχισμός πρέπει να προσκρούσει σε κοινό μέτωπο εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχής αγροτιάς. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η συμπόρευση των λαϊκών δυνάμεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής" αναφέρεται κλείνοντας.
 


 

διαβάστε επίσης: Τα τρακτέρ στην άσφαλτο