Βίντεο: Ισχυρή έκρηξη σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ

Βίντεο: Ισχυρή έκρηξη σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ

Για τα καλά "ταρακουνήθηκε" το κέντρο της Ξάνθης από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το βρα'δυσε υποσταθμό της ΔΕΗ, στο υπόγειο κάτω από την Attica Bank.

Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλη αναστάτωση στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που ήταν ανοιχτό και σε όσους βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο κέντρο. Ήταν, πρακτικά, τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν, σχεδόν, ταυτόχρονα, καθώς «έσκασαν» οι ασφάλειες του υποσταθμού σύμφωνα με το xanthipress.gr

Όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα, σε σχετικό ρεπορτάζ ο Διευθυντής της ΔΕΗ, ο τριπλασιασμός της κατανάλωσης του ρεύματος μέσα στην πόλη, λόγω της απεξάρτησης από το πετρέλαιο στη θέρμανση, έχει προκαλέσει προβλήματα στην αντοχή των ασφαλειών. Στην περίπτωση της πλατείας η έκρηξη έγινε σε τρεις ασφάλειες των 250 αμπέρ, στον υποσταθμό του δικτύου μέσης τάσης.

Επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να σβήσει, προληπτικά, όσα εξαρτήματα είχαν πιάσει φωτιά καθώς και η Ασφάλεια που απέκλεισε το σημείο. Η έκρηξη προκάλεσε διακοπή της παροχής ρεύματος σε κάποιες οικοδομές όπως και στην Τράπεζα Αttica, που διαθέτει συστήματα ασφαλείας.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ από την ώρα της έκρηξης έσπευσαν να αποκαταστήσουν τη σοβαρή βλάβη που έχει σημειωθεί.

Video 1

Βίντεο: Ισχυρή έκρηξη σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ