Τριτοκοσμικές εικόνες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! (pics+vid)

Τριτοκοσμικές εικόνες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! (pics+vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και video δείχνουν, ίσως με τον πιό γλαφυρό τρόπο, την κρίση, σε πολλαπλά επίπεδα, όπου έχει χτυπήσει την Ελληνική κοινωνία.

Οι εικόνες αυτές είναι τραβηγμένες με κινητό τηλέφωνο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους και συγκεκριμένα στο Καπάνι, όπου είναι μαζεμένα όλα τα κρεοπωλεία, εστιατόρια και άλλα μαγαζιά.

Όπως καταγγέλουν στο thesout.gr, μετά τις 18:00, οι κρεοπώλες πετούν τα κρέατα που τους έχουν απομείνει ή έχουν χαλάσει στους κάδους των σκουπιδιών που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του πεζόδρομου. Όμως δεν τα πετούν, όπως κάνουν οι νοικοκυρές στο σπίτι τους, δηλαδή μέσα σε μία σακκούλα, αλλά τα εναποθέτουν με μεγάλους πλαστικούς κουβάδες πανω στους κάδους των σκουπιδιών. Φυσικά βλέπετε και στις εικόνες, τα κρέατα ξεχειλίζουν και πέφτουν κάτω.

Έτσι από τις 18:00 εώς περίπου τις 21:00 όπου θα περάσει το απορριματοφόρο, το συγκεκριμένο σημείο είναι μία υγειονομική "βόμβα" έτοιμη να εκραγεί, αφού τα κρέατα μένουν εκτεθειμένα χωρίς καμμία προστασία.

 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στην περιοχή, ορμάνε και πέρνουν όσα κομμάτια από κρέας μπορούν και τα διασκορπίζουν κατα μήκος της πλατείας Αριστοτέλους. Όμως η χειρότερη εικόνα (αυτή που βλέπουμε και στις φωτογραφίες), είναι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, που αφήνουν στην άκρη την αξιοπρέπεια τους και μαζέυουν από τους κάδους τα κρέατα για να τα πάνε στο σπίτι τους και να φάνε...

Αυτή η εικόνα, όπως μας καταγγέλουν και άλλοι Θεσσαλονικείς, είναι καθημερινό φαινόμενο και δείχνει την τραγική οικονομική κατάσταση που έχουμε έλθει σαν πολίτες.

Ποιοί φταίνει για αυτά τα χάλια;

1ον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπου πρέπει άμεσα να οργανώσει και να αξιοποιήσει το εργατικό δυναμικό που έχει στον τομέα της καθαριότητας, ώστε να αποφεύγονται, όσο το δυνατόν γίνεται, αυτές οι άθλιες εικόνες μίας τριτοκοσμικής Θεσσαλονίκης. Δεν γίνεται από την μία να θέλουμε να φέρουμε τουρίστες και ξένο συνάλλαγμα στην πόλη και από την άλλη οι τουρίστες να περνούν από το συγκεκριμένο σημείο, να φωτογραφίζουν τα συγκεκριμένα χάλια και να γινόμαστε παγκοσμίως ρεζίλι.

2ον, οι κρεοπώλες θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο τους συμπολίτες τους και να προστατεύουν την δημόσια υγεία, βάζοντας απλά τα κρέατα τους σε μαύρες σακκούλες. Σύμφωνα με τον αναγνώστη που μας έστειλε τις εικόνες, δυστυχώς ελάχιστοι κρεοπώλες τήρούν τα αυτονόητα.

Και 3ον, μάλλον θα πρέπει η Υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να πραγματοποιήσει περισσότερους ελέγχους τις «δύσκολες ώρες» που αναφέραμε στα μαγαζιά που βρίσκονται στην περιοχή, για να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Για το τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε την τραγική ειρωνία των φωτογραφιών. Από την μία να βλέπουμε την στολισμένη Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη με τα παιδιά να παίζουν και από την άλλη τα σκουπίδια και τους ηλικιωμένους να προσπαθούν να βρούν κάτι για να φάνε...

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

PHOTO GALLERY
Video 1

Τριτοκοσμικές εικόνες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! (pics+vid)