Από αστυνομικός ...ιερέας!

Από αστυνομικός ...ιερέας!

Υπηρέτησε 25 ολόκληρα χρόνια ως αστυνομικός. Κυνήγησε τους «κακούς» και υπερασπίστηκε το νόμο με νύχια και με δόντια. Όταν όμως ήρθε η ημέρα της σύνταξης, το 1990, παρέδωσε το όπλο, την αστυνομική ταυτότητα, τη στολή με το εθνόσημο και γύρισε σπίτι του.

Προσευχήθηκε που δεν τραυματίστηκε όλα αυτά τα χρόνια και πήρε μια μεγάλη απόφαση. Να γίνει ιερέας και να αφιερώσει την υπόλοιπη ζωή του στο έργο του Θεού.

Ο πατέρας Νικόλαος όπως είναι γνωστός στη Νέα Μάκρη χειροτονήθηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», από τον τότε Μητροπολίτη Δωρόθεο. Ζει με ένα λιτό γεύμα και πέντε ώρες ύπνο ενώ δε σταματάει να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο το οποίο προσπαθεί να προσφέρει και στους συνανθρώπους του. Από το καλοκαίρι του 1998 στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της εκκλησίας λειτουργούσε συσσίτια απόρων, μοναχικών ατόμων και οποιουδήποτε φτωχού έχει ανάγκη για ένα πιάτο φαγητό. Μάλιστα η ανθρωπιστική του δράση επεκτάθηκε και στις υιοθεσίες, καθώς έγινε ανάδοχος τριών παιδιών από την πολύπαθη Αιθιοπία.