Δημοσιογράφος έκλεψε το κινητό συναδέλφου του και την εκβίαζε

Δημοσιογράφος έκλεψε το κινητό συναδέλφου του και την εκβίαζε

Για κλοπή κινητού τηλεφώνου και απόπειρα εκβίασης κατηγορείται ένας 50χρονος δημοσιογράφος μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος έκλεψε το κινητό τηλέφωνο μίας συναδέλφου του, η οποία επίσης εργάζεται σε γνωστή αθηναϊκή εφημερίδα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η δημοσιογράφος πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι έλαβε δυο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από άγνωστο χρήστη, που ισχυριζόταν ότι έχει στη διάθεσή του το κινητό της τηλέφωνο, ενώ επιπλέον δεχόταν και εκβιαστικά τηλεφωνήματα για το θέμα αυτό, από άγνωστο άτομο .

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι οι συνδέσεις από τις οποίες εστάλησαν τα παραπάνω μηνύματα αντιστοιχούν στο περιβάλλον του 50χρονου.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν εχθές, Παρασκευή, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στις διευθύνσεις που εντοπίστηκαν και σχετίζονται με τις παραπάνω συνδέσεις, εντοπίστηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικά ο 50χρονος, ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων, ενώ κατασχέθηκαν δυο σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.