ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σύλληψη στην υπόθεση της Energa- Hellas Power

Νέα σύλληψη στην υπόθεση της Energa- Hellas Power

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa- Hellas Power που φέρονται να παρακρατούσαν το τέλος ακινήτων (χαράτσι) ζημιώνοντας με τον τρόπο το ελληνικό δημόσιο.

Με ένταλμα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέα , συνελήφθη χθες το βράδυ στη Φιλοθέη ο 33χρονος Χρήστος Κοτσαϊδης. Το ένταλμα, σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίχθηκε σε στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην Κύπρο. Τα αδικήματα που βαρύνουν τον 33χρονο είναι της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ήδη, ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί πέντε άτομα με ανάλογα αδικήματα καθώς φέρονται ως υπεύθυνοι των εταιρειών Εnerga και Hellas Power, να μην κατέβαλλαν στις αρμόδιες κρατικές αρχές τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος) και να εξήγαγαν τα επίμαχα ποσά, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.