Προφυλακίζεται η Μάγιερ

Προφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας η 27χρονη Γερμανίδα Φέι-Μαρί Μάγιερ...

Προφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας η 27χρονη Γερμανίδα Φέι-Μαρί Μάγιερ.

Το συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της εισαγγελέως, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε «δείξει» τον δρόμο των φυλακών Κορυδαλλού για τη νεαρή κατηγορούμενη.

Η Φαέι-Μαρί Μάγιερ διώκεται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση -χωρίς ωστόσο αυτή να κατονομάζεται- αλλά και για τρομοκρατικές πράξεις.

Την κατηγορούμενη συνέλαβε το μεσημέρι η αντιτρομοκρατική στον Περισσό και το απόγευμα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών με ένταλμα της 19ης ανακρίτριας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε πέσει σε «γκάφα» όταν είχε ατυχώς συνδέσει τη Φέι-Μαρί με τη Μπάρμπαρα Μάγιερ, κατηγορούμενης για συμμετοχή στη RAF.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της, κατηγορουμένης Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής δήλωσαν με αφορμή την έκδοση του σχετικού βουλεύματος:

«Μετά το δημόσιο διασυρμό της για το “δήθεν τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν της” η Φαίη – Μαρί Μάγιερ “απήχθη” το μεσημέρι έξω από το σπίτι της από αστυνομικές δυνάμεις, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο δημοσιεύθηκε μισή ώρα πριν τη σύλληψη της και ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή στις 17.01.2011 μεταξύ της ανακρίτριας που πρότεινε την επιβολή εις βάρος της του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο ΑΤ της κατοικίας της και της εισαγγελέως που πρότεινε την προφυλάκιση της, υπέρ της εισαγγελικής άποψης, με το σκεπτικό ότι “κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους”».

Μάλιστα, οι συνήγοροί της πρόκειται να δώσουν αύριο συνέντευξη Τύπου.
 

 

Διαβάστε επίσης: Την «πόρτα» των φυλακών βλέπει η Φέι Μάγιερ