Απίστευτο: Ακινητοποιημένα και χωρίς πετρέλαιο τα σκάφη του Λιμενικού

Απίστευτο: Ακινητοποιημένα και χωρίς πετρέλαιο τα σκάφη του Λιμενικού

Σκάφη υπάρχουν... αλλά για ομορφιά! Με το σταγονόμετρο τα καύσιμα, σχεδόν αδύνατη η επιχειρησιακή ετοιμότητα...

Το Λιμενικό Σώμα στην Αιτωλοακαρνανία διαθέτει μεν σκάφη, ακόμη όμως και εκείνα που είναι σε θέση να κινηθούν,... όταν δεν υπάρχουν καύσιμα, διατίθενται μόνο σαν αξιοθέατα, για να τα βλέπει ο κόσμος!

Το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας, διαθέτει σκάφος, το οποίο όμως τα έχουν μόνο για ομορφιά!

Το Λιμεναρχείο Αστακού δεν έχει καν σκάφος, αυτό του Πλατυγιαλίου έχει ένα... που δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Το δε κεντρικό Λιμεναρχείο του Μεσολογγίου έχει δυο σκάφη, και αυτά όμως δύσκολα θα κινηθούν και μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης, καθώς τα καύσιμα σπανίζουν πια.

Το ίδιο ισχύει και για το μεγάλο, σύγχρονο σκάφος του Λιμεναρχείου Λευκάδος, που επίσης θα βγει μόνο για κάποια σίγουρη και στοχευμένη επιχείρηση...

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Συνείδηση» οι λιμενάρχες, σωστά σκεπτόμενοι, απ' τη στιγμή που τα καύσιμα διατίθενται πλέον με το σταγονόμετρο, κρατάνε τα όποια αποθέματα μπορεί να υπάρχουν για κάποιο έκτακτο περιστατικό. Αυτό πάντως σημαίνει πως έλεγχοι δεν γίνονται και πως ουσιαστικά τα λιμεναρχεία υπολειτουργούν.

Η σοβαρότατη έλλειψη καυσίμων σε συνδυασμό με την υποστελέχωση και τα λοιπά προβλήματα, δυσχεραίνουν ασφαλώς, το ίδιο το έργο των υπηρεσιών και, στην πραγματικότητα, ακυρώνουν την αποστολή τους.

 

Πηγή: agriniopress.gr