Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Κεδίκογλου

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Κεδίκογλου

Μία ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης (!) για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σ. Κεδίκογλου αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενο, το οποίο έχει ειρωνικό ύφος, δηλώνεται ότι η ενέργεια είχε ως αντικειμενικό στόχο το γραφείο, που χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το οποίο βρίσκεται σε άλλο χώρο του κτιρίου, στο οποίο διαμένει ο αδερφός του και όπου εκδηλώθηκε η επίθεση.

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι «από την επίθεση δεν θα μπορούσε να κινδυνεύει κανείς».

Το κείμενο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το πολυώροφο και μεγάλης έκτασης αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα νεοκλασικής οικείας και σύγχρονης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαντζάκου και Μπενάκη είναι ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Σε κάποια από τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων, που κατοικούνται, μένουν συγγενικά του πρόσωπα ενώ τα περισσότερα νοικιάζονται. Άρα η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του, αλλά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε από το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα, η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους».

Διαβάστε επίσης: Εμπρηστική επίθεση εναντίον του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου