Σκόπευαν να πουλήσουν το νεογέννητο μωρό τους έναντι 3.000 ευρώ

Σκόπευαν να πουλήσουν το νεογέννητο μωρό τους έναντι 3.000 ευρώ

Για παράνομη αγοραπωλησία βρέφους κατηγορούνται τρεις Βούλγαροι, δύο άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα παράβασης του νόμου περί υιοθεσίας, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς τους.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία η 29χρονη αλλοδαπή πήγε με το σύντροφό της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης να γεννήσει, ενώ φέρονται ότι στη συνέχεια σκόπευαν να πουλήσουν το νεογέννητο σε ζευγάρι Ελλήνων, αντί του ποσού των 3.000 ευρώ, με τη μεσολάβηση 39χρονης γυναίκας που αναζητείται.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας όμως, επενέβησαν, λίγο προτού ολοκληρωθεί η παράνομη υιοθεσία και τους συνέλαβαν, ενώ με εντολή του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, το νεογέννητο παρέμεινε για φροντίδα και περίθαλψη στο νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους, αλλά και άλλων ατόμων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση.