Σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου

 Σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου

Σε ισχύ τέθηκε εκ νέου, μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, απο τον Πειραιά δεν θα εκτελεστούν τα πρωϊνά δρομολόγια στις 7:30 του επιβατηγού οχηματαγωγού "blue star paros" για Πάρο-Νάξο-Ιο-Θήρα και του επιβατηγού οχηματαγωγού "blue star Ithaki" για Σύρο,Τήνο,Μύκονο.

Επίσης για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου και όχι με υδροπτέρυγα.

Απο τη Ραφήνα και το Λαύριο δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κλειστές είναι, επίσης, και οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Πρίνου-Καβάλα.

Στο μεταξύ, στον προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, προσέκρουσε το βράδυ το Ε/Γ - Ο/Γ «CORRAGIO» με σημαίας Ιταλίας, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Στο πλοίο επέβαιναν 114 επιβάτες και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βενετία για Πάτρα με ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα.

Από την πρόσκρουση δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση. Μετά απο προσκόμιση προσωρινού πιστοποιητικού αξιοπλοϊας απο τον ιταλικό νηογνώμονα, το πλοίο αναχώρησε για την Πάτρα.