Βίντεο: «Βούλιαξε» η Ξάνθη από τη νεροποντή

Βίντεο: «Βούλιαξε» η Ξάνθη από τη νεροποντή

Ισχυρή βροχόπτωση και κύμα κακοκαιρίας με ραγδαία επιδείνωση του καιρού πλήττει την Ξάνθη τις τελευταίες ώρες, με υπόγεια σπίτια να πλημμυρίζουν, ποτάμια να ξεχειλίζουν και παράλληλα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους δρόμους της Π.Ε. Ξάνθης.

 

Από τη νεροποντή έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από τις υπερχειλίσεις ποταμιών και τις κατολισθήσεις στα ορεινά της Ξάνθης, προβλήματα που σε πολλές των περιπτώσεων έχουν προκληθεί από έργα που γίνονται κατά τόπους όπως αναφέρει το thrakitoday.com 

Στην ανατολική είσοδο της πόλης της Ξάνθης έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στη διέλευση των οχημάτων στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών όπου το νερό έχει δημιουργήσει μια μικρή λίμνη στο αριστερό ρεύμα του δρόμου με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται μόνο στο δεξί ρεύμα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης έχει κληθεί να απομακρύνει νερά από πλημμυρισμένα υπόγεια τόσο μέσα στην πόλη της Ξάνθης όσο και στην περιοχή του Ευμοίρου και της Χρύσας, ενώ παράλληλα υπερχείλισε κανάλι στο Δέκαρχο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Εκτός λειτουργίας είχαν τεθεί από το πρωί της Παρασκευής οι φωτεινοί σηματοδότες στην Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης επιβαρύνοντας περεταίρω τη μετακίνηση των οχημάτων, ενώ στο σύνολό τους τα φρεάτια στους δρόμους έχουν φράξει με κατοίκους να προσπαθούν να τα απελευθερώσουν από απορρίμματα ώστε να απομακρύνουν το νερό που λιμνάζει στους δρόμους. Σε επιφυλακή βρίσκεται τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης όσο και η πολιτική υπηρεσία της Π.Ε. Ξάνθης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ συνίστασαι ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς καθώς η νεροποντή συνεχίζεται αδιάκοπα.

Video 1

Βίντεο: «Βούλιαξε» η Ξάνθη από τη νεροποντή