Συμβολική διαμαρτυρία αγροτών έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ

Συμβολική διαμαρτυρία αγροτών έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καρδίτσα πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες της Θεσσαλίας, για τις συνεχείς ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο μεταξύ, για αύριο το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο πλαίσιο αυτό τηρείται στάση αναμονής ενόψει των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης επαφής. Πάντως, εάν η συνάντηση αποβεί άκαρπη, οι αγρότες φαίνεται να έχουν έτοιμο το πλάνο των κινητοποιήσεών τους και αυτό που μένει είναι να δοθεί το σήμα για την έναρξής τους.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την μείωση της τιμής του ΦΠΑ, από 11% στο 6%, για την αύξηση της φορολογίας στο 13%, για την ανατίμηση του πετρελαίου, αλλά και για την καθυστέρηση εξόφλησή τους από τους προμηθευτές. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη αγρότες της Ημαθίας, προσκείμενοι στην "Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών", έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό. Όπως διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λολιόπουλος, ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα κλείσουν το δρόμο και για πόσο χρονικό διάστημα.